Para olej

Základná cena18,00 €
Celkom:18,00 €
Celková zľava:
Olej z paraorechov je jedlý olej jednodruhový, lisovaný za studena.
 
inca-logo
Skladom: 1 ks Dodanie: 1-3 dni

Olej z paraorechov je jedlý olej jednodruhový, lisovaný za studena.

Doporučujeme jeho použitie do šalátov, dezertov, ale je možné ho použiť aj na smaženie a pečenie.

Olej je zdrojom radu vitamínov (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E a A) a stopových prvkov: sodík, horčík, selén, draslík, vápnik, železo, meď, fosfor a zinok.

Je to skvelý doplnok vegetariánskej a zvlášť vegánskej stravy.

Para orechy obsahujú tiež aktívny enzým nazývaný "triodothyronin", ktorý pomáha k správnej produkcii štítnej žľazy.

Para orechy sú zdrojom vitamínov A a E, ktoré zvyšujú produkciu kolagénu, preto je olej z para orechov veľmi vhodný na vtieranie do pokožky po kúpeli, alebo do vlasov po umytí. V Amazónii sa olej z paraorechov tradične používa ako prírodná kozmetika. Stačí ho rozotrieť na pleť alebo vmasírovať do vlasov. Pokožku vyživí a pritom nezanechá mastný film a vlasy posilní.

Výživové údaje na 100ml:

energetická hodnota 3423kJ / 818kcal

tuky 90,9g z toho nasýtené mastné kyseliny 9,1g

Skladovanie: Chráňte pred svetlom. Doporučené uchovanie pri teplote od 7°C do 20°C. Pri nižších teplotách sa môže olej zakaliť alebo vytvoriť tukové zhluky, ktoré sú prirodzenou reakciou oleja. Toto nemá vplyv na kvalitu ani dátum spotreby.

Výrobca: Blue Bloom s.r.o., Rybná 716/24, 110 00 Praha 1

Krajina pôvodu: Bolívia

Pravosť a kvalitu ponúkaných výrobkov si môžete overiť na stránkach našeho dodávateľa kliknutím sem.